7. 5. 2024   |   svátek má Stanislav
 

Šašlik /šašlyk/

Název Množství a jednotka
jehněčí maso 1000 g
cibule 3 ks
slanina (špek) 250 g
ocet
citrónová šťáva
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: světová
Příprava: 12 h.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Jehněčí maso odblaníme, nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, potřeme octem nebo citronovou šťávou a dáme přes noc /alespoň na 12 hodin / odležet.
Na grilovací jehlu střídavě napichujeme maso, cibuli a slaninu. Grilujeme nebo pečeme v troubě asi 30 minut.


 


RECEPTY

Kachní nebo husí kaldoun

Postup: Připravíme si vývar z kachního nebo husího masa - použijeme buďto drůbky,... zobrazit recept

RECEPTY

Indická cizrnová polévka

Postup: V hrnci na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme utřený... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna v kabátku

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, posypeme paprikou, podle chuti... zobrazit recept

RECEPTY

Králík pečený s rajčaty a houbami

Postup: Králíka naporcujeme osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Do pekáče dáme máslo,... zobrazit recept

RECEPTY

Rančerský salát

Postup: Vejce si uvaříme na tvrdo.Salám Mortadellu nebo Junior, okurky, uvařená vejce... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...